tirsdag 18. august 2009

Hjemkommet fra Kreta

Lørdag var jeg hjemme igjen etter en uke på Kreta. En ferieuke som langt overgikk alle mine forventninger.

Utgangspunktet for turen var at min venninne, Torgunn, skulle dra dit med sin 17-årige datter + 4 venninner av datteren. De skulle bo på Porto Kalamaki, et lite leilighetshotell ved sjøen. De 5 jentene i en leilighet og Torgunn i en (ett rom). Torgunn ville gjerne ha med en til voksen. Hun hadde plass på rommet sitt og jeg trengte bare flybillett. Jeg liker egentlig best å være hjemme i Norge på denne tiden av året. Tenkte også det kunne bli vanskelig å kombinere turen med behandling. I etterkant er jeg lykkelig for at jeg ikke lyttet til alle mine innsigelser mot å dra. Turen var en ren velsignelse fra ende til annen. Fantastisk sted, fantastisk reisefølge og fantastisk flotte og spennende mennesker som vi ble kjent med.

En av disse var Randi Marie Sterri. Hun ferierte der med sin 17-årige datter. Randi er utdannet reflexolog og innen klassisk massasje. Men Randi kan ikke bare dette teoretisk. Hun har det i hendene sine som bare "vet" hvor og hvordan de skal trykke. Dette ble i hvertfall min erfaring. Jeg har vært til mange behandlere og terapeuter i løpet av mitt liv - både innen det offentlige og innen alternativt. Randi er definitivt i en klasse for seg. Hun bor normalt i Tønnsberg. Jeg kan anbefale henne på det varmeste til alle med konkrete eller mer defuse smerter og muskelspenninger. Hun driver også med healing og fjern-healing. Randi har ikke egen praksis ennå. Foreløpig er det kun venner og kjente som får nyte godt av hennes helt spesielle evner.

Randi og jeg fikk mange gode samtaler. Hun, som jeg, er opptatt av Gud og det gudommelige nærvær i oss og rundt oss. Vi hadde begge med oss bøker om dette og vi fikk delt anbefalinger og titler.

Selv hadde jeg med meg boken: Himmelske samtaler - En uvanlig dialog med Gud av Neal Donald Walsch. Om dere går inn på www.walsch.no så vil dere se at han skal ha seminar både i Bergen og Oslo i september. Randi Noremark, min klubbvenninne, har alt meldt seg på seminaret i Bergen 19.-20. sept. Jeg vurderer sterkt det samme.

På ferieturen hadde jeg også med meg boken: En verden uten kreft - Historien om vitamin B17 av G. Edward Griffen. Jeg er ennå ikke kommet særlig langt i denne boken, men langt nok til at jeg finner svært mye interessant stoff som jeg vil dele på bloggen utover høsten.

Først vil jeg komme meg til kontroll på sykehuset. Jeg er svært spent på om kuren har hatt noen synlig virkning så langt. Selv føler jeg meg utrolig bra. men jeg kjenner også på minkende motivasjon til både sprøyter, alt kosttilskuddet og den spesielle dietten. Den strenge dietten følger jeg knapt i det hele tatt lenger. Men jeg holder meg til noen grunnprinsipper og så lenge som jeg føler meg så bra som jeg gjør, er det lett å la seg friste av all slags godsaker.

I tiden fremover blir det å lese videre i sist-nevnte bok (for å lære mer og for å holde motivasjonen oppe) og å finne frem igjen boken: Ph-mirakelet. Balanser kostholdet, gjenvinn helsen av Robert O. Young.

Men nå er det frokost. ( Der har jeg hele tiden klart å holde meg til basisk mat. Jeg lager grøt av bokhvete og har oppå bløtlagt frø av solsikke, gresskar, linfrø og sesamfrø. I tillegg har jeg litt tørket brennenesle, Udo's Choise olje og Ciaga (et Nikken-produkt som er en konsentrert juice av mange flotte rådvarer) - NAM!!

Tror det får bli med dette lille livstegnet for denne gang. Snakkes!!!

mandag 3. august 2009

Sommerhilsen

Først: INNLOGGINGSPROBLEMER TIL BLOGG

Det har gått 14 dager siden forrige innlegg og jeg har igjen hatt et svare strev med å få logget meg inn. Etter at jeg fikk ny mailadresse kommer jeg ikke inn på min egen side som ble opprettet på min gamle mailadresse. Jeg finner alltid ut av det til slutt og får logget meg inn, men jeg har til sammen sittet i utallige timer for å finne en permanent og god løsning. På google sine sider finner jeg ingen å spørre, bare ferdige spørsmål med ferdige svar. Ut fra det jeg har funnet ut så langt, så er det beste å opprette en helt ny blogg på min nye mailadresse. Jeg synes det er dumt og virker tungvint. Noen der ute som har et bedre forslag??

Så: EN KORT LITEN SOMMERHILSEN

Dagene bare renner vekk. Gode dager alt sammen.

Forrige uke var jeg med med min venninne, Torgunn, og hennes 17-årige datter, Sofia, hjem til Gulen. Torgunn kommer der fra og hennes foreldre bor der fortsatt. Fantastisk skjønne mennesker og et NYDELIG sted. - Og så var det et bær-paradis !!! På kort tid fikk jeg plukket 10 l blåbær.

Bær har det gått i siden også. Nå er alle ripsene på Sotra ferdig høstet. Vi har saftet, renset og frøset bær og spist en masse av alle slag med melis og fløte og rømme og pannekaker og................

- Og dietten?!! Det begynte for alvor med utgliding i Gulen. Der var det middag kl 12 og noon's kl 16. Hjemmelaget mat fra grunnen av og greit å kombinere med mine salater. Min erfaring er at jeg kan spise ganske så mye forskjellig mat og tåle det fint, så lenge den inntas tidlig på dagen kombinert med salat/råkost. (Men ikke for tidlig. Jeg må først ha min base-dannende frokostblanding). Tingen er den at det ene tar lett det andre - og da vi kom til noon's og all den gode kaffi-maten + alle de gode bærene vi hadde plukket - da firte jeg kraftig på alle mine prinsipper. All den gode maten og den sosiale hyggen gjorde meg godt, så jeg fortsatte like så godt utskjeielsene da jeg kom hjem.

Denne uken har jeg vært på Sotra. Vi har hatt familebesøk og feiret 3 bursdager med deilig middag og kaker mm. Dagen etter var min sønn og hans fetter av gårde og lyste etter krabber. De kom hjem med to fulle bøtter + en stor lyr som det ble laget deilige fiskekaker ut av. Masse, masse deilig mat, men det har gått fint så lenge jeg har prøvd å spise en ting av gangen og vært forsiktig med å blande proteiner og karbohydrater. Om kvelden har jeg har holdt meg til salat, avocado og esekielbrød.

Helt til i går kveld. Da falt jeg for fristelsen til å spise tre vanlige brødskiver med godt smør og ekte gjeitost og en stor bolle moste blåbær med melis på. I dag morges våknet jeg med hovne, stive ledd og fingre !!!

På lørdag reiser jeg til Kreta. Da blir det sansynligvis en hel uke med sammenhengende utskjeielser. Men så regner jeg med at både kroppen min og jeg mentalt har fått nok, er moden for et litt strengere kostholdsregime..

Inntil da: Ha en fortsatt god sommer alle sammen .................